söndag 7 oktober 2012

Felsökning.. i löv IT..

Söndag och jag kan för mitt liv inte förstå att en helg kan gå så fort!

Jobbat halva dagen ..drygt..idag eftersom jag går in på sista veckan på jobbet som IT-pedagog. Mycket som ska avslutas och mina fantastiska elever jobbar på som tusan för att de vill gå i mål innan jag slutar..lite gylligt faktisk och det känns himla bra att de vill ha just min bedömning på sina slutarbeten.

Felsökning var det..och det tillhör ju mina intressen *vet, helnördigt intresse* men jag får verkligen kickar av att lösa datorproblem.

Den här gången var det lillasyster som behövde support. "Datorn slog av mitt i..sen gick den inte att starta" det var beskrivningen av problemet.

"Piper det när du slår på den?" sa jag och svaret på den frågan var att det gjorde det. "Hur många ggr piper det?" var följdfrågan. 6 ggr var svaret och med den informationen kunde jag ringa in problemet genom att googla datormärke och nummer. Minnesproblem..efter närmare research fanns det också två kretsar  på moderkortet som buktade lite..förmodligen överhettningssymptom men efter att syster plockat ut minneskorten och rengjort dem lite fick hon datorn att funka. Dr Ewas diagnos är att funktionaliteten är temporär..dvs bäst att backuppa hårdisken och inte hoppas för mycket på ett mycket längre liv för datorn som har några år på nacken.

Så nu är helgen slut. Återstår att dra täcket över huvudet och vara nöjd över att hallen börjar ta form med ny fin färg på väggarna och att den stundande veckan snart är över så jag kan påbörja mitt nya arbetsliv som IT-tekniker..kul som tusan ska det bli!

6 kommentarer:

 1. Du felsökte en massa åt mig med igår ju ;)) ♥

  SvaraRadera
 2. haha..jaa..det finns fel och sen finns det FEL! ♥

  SvaraRadera
 3. Haha! Jaaa! :D

  Glömde, din rubrik är ju genial!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha..ja, ibland glimmar man till ;)

   Radera
  2. Haha..ja, ibland glimmar man till ;)

   Radera
  3. Haha..ja, ibland glimmar man till ;)

   Radera