måndag 1 oktober 2012

Måndagsmeningar..

Ny vecka ..måndag. Två veckor kvar på det nuvarande jobbet och två veckor tills det nya börjar.

För lite helg känns det som, även om jag hunnit med massor! Den första etappen hallrenovering är å gott som färdig..återstår slipning av två små igenspacklade hål och en sista målning av en snuttvägg.

Bra med delprojekt..du vet jag älskar den där klarkänslan..dvs känslan av att bli klar och lyckas!

#Tv4 News berättar idag om att "Stalkinglagen" har funnits 1 år och att den är tandlös. Tänkte säga att det visste vi ju redan eftersom en mycket nära vän utsätts dagligen för mycket raffinerad förföljelse på nätet..eller stalking, som lagbrottet också benämns.

"Åklagarna väntar på praxis" sa poliskvinnan som intervjuades i morgonnyheterna. Väntar på praxis..jaha, då går alltså landets åklagare och väntar på att det ska utkristallisera sig en praxis för hur #stalkinglagen ska användas! Moment 22..igen.

900 anmälningar..66 åtal och 5 fällande domar för stalking på 1 år. 900 anmälningar och 5 fällande domar är det så praxis ska se ut framöver!?! Någon ansvarig måste ju förstå att rättssäkerheten för enskilda drabbade är bedrövlig..det förstår man ju när man får siffrorna levererade (källa tv4 news).

Konsekvensen av att stalkinglagen är "tandlös" är ju att de som begår brottet stalking (förföljelse) kan fortsätta sin brottsutövning..heeelt ostört faktiskt! Strålande Sverige!

Det skapas en lag som inte kan leda till rättssäkerhet för att en yrkeskår går och väntar på att praxisen ska ramla ner från himlen.

Antingen är lagtexten tandlöst skriven... eller så är okunskapen och ointresset för brottet hos yrkesgrupperna som ska handlägga det som avgör att enskilda medborgare kan fortsätta utsättas i den sk rättstaten Sverige!

Rättstat..praxis..*FNYSER*

1 kommentar:

  1. Missat det på nyheterna totalt, ska kolla ikväll!

    Men då är det väl antagligen därför som åklagaren hänvisar tillbaka till Polisen då de ändå inte kan hjälpa mig... Vansinne!

    Kram från tvättstugan ♥

    SvaraRadera