söndag 23 december 2012

Fröjdefull Jul..

153

På Tv 1 sänds nu på morgonkulan en julkonsert från Minnenas television med alla "gamla godingar". Julmusik a la klassisk. Margareta Krook läser julens evangelium och julstämningen är hög.

Jag önskar att alla skulle känna julefriden eller egentligen samma frid året om. Vet inte hur mycket julmusikstradition de yngre generationerna har med sig i ryggsäcken men den kulturskatten bidrar till den högtidskänsla som julen kan skänka.

De tre vise männen..Jesusbarnet i krubban. och stjärnan som lyste den första julen. Berättelsen som berättats och som är ursprunget till varför vi firar jul ..det är något helt annat än att vi bränner dryga 6 miljarder på julshopping i ren hysteri att skaffa oss materia som någon slags kompensation för frid och kärlek.

Julerfrid..glädje, frid, frihet och fred och kärlek det är min önskan i juletid. 

Inte en köttbulle är stekt..vi har inte ens handlat någon julmat förutom julskinkan som grilljerades till förra helgens julfirande men julstämning är det här.

Grannen ska överraskas med islykta i morgon bitti..små julgåvor ska delas ut för att visa tacksamhet för olika saker som inte kan nog tackas för men det liksom ingår i julefriden. Ja det förstås..ett litet tomteuppdrag i morgon. Tomten ska besöka de två Prinsessorna..den lilla Prinsessan med tomteskräck och den stora Prinsessan som fullkomligt älskar tomten.

Idag ska jag försöka få till en date med den lilla Prinsen som var magsjuk när julen firades här hemma.

Ta hand om varandra och jag önskar dig en fridfull jul 2012!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar