söndag 24 juni 2012

Besatt..

Söndag och midsommaren bara försvann!

Knappt suttit på rumpan men har istället fått mycket gjort. Har uppslag till en hel veckas blogginlägg..minst, men jag kommer inte hinna blogga så mycket för agendan är full.

I går fick vi finfrämmande av valpen Happa..schäfervalpen på 13 veckor. Hon hade sällskap av resten av familjen inkl Nixon ..schäferkillen på 6 år som får agera pappa nu när valpen flyttat in! Lillgreken var salig..fick leka med både stor- och lillschäfern och gissa om han var slut sen. Detta filmades ..men..jag har inte hunnit redigera filmen än men den kommer!

Dagen idag har forserat iväg..fm på IKEA-REA! Första dagen för varuhusets sommarrea och vi bjöds på frukost..TACK IKEA!

Vi hittade bäddsoffa till nya gäst/arbetsrummet och en massa HELT NÖDVÄNDIGA prylar. Största behållningen var nog fyndet Besatt..tallrikar till just idagpriset 99:- för 18 delar.

Tre kartonger 18 delar och nu far jag som besatt för att först få ut ALLA gamla tallrikar och assietter ur skåpet..DET var nämligen kravet om vi skulle köpa nytt fräscht, att slänga ALLT gammalt repigt..INKLUSIVE MORMORS SERVICE (älsklingens)!

Så..det löftet föranleder brådskan..bort med ALLT innan NÅGON ändrar sig ;)

Har målat gäst/arbetsrummet färdigt (Y) förutom en liten kortvägg..färgen tog slut.. men i morrn kväll ska det hela vara klart och det blir så jäkla fint!

Nu måste jag göra klart..i morrn ska jag planera veckans Excel-lektioner (ett helt gäng). så om jag inte skriver nåt så är det Excels fel!

Kommer att behöva anlita experten i Umeå förmodar jag och har du som läser några roliga Excelövningar på G är det bara att höra av sig..mottages tacksamt!

3 kommentarer:

 1. Å..Jag har en nöt åt dej att knäcka :-)

  Vi har ett exceldokument som vi arbetar med på jobbet. En lista med bussbolag, ort, län, telefonnummer. Vi har filtrerat den så att det går att söka på ort, län, bussbolag.

  Nu till problemet vi behöver en lösning på !

  vi skulle vilja arbeta i detta dokument samtidigt alla som är i skift och om det ex brinner till i kalmar så vill vi att en ska kunna söka på kalmar UTAN att den uppdateras till kalmar hos alla.

  Varför vill vi ha det så här ? Jo för att vi ska ha en kolumn för status, där alla kan skriva in att dom ringt just det bolaget för att alla inte ska sitta och ringa samma bolag. I samma veva som nån skriver in på den raden ska dokumentet uppdateras så att alla kan se det på sin dator.

  Jag vet att det finns läsningar ex med charepoint osv, men vi vill gärna ha nåt som inte kostar allt för mycket och jag anser att det borde gå att lösa med nån enkel delaknapp :-)

  Nu hoppas jag att jag gett dej en nöt *s*

  Hoppas du fattar :-)

  SvaraRadera
 2. Haha..fattar helt Sussie!! Ni använder alltså Excel som databas..det krävs en och annan OM, DÅ, SANT, FALSKT-sats för att få önskemålet uppfyllt!

  Väldigt avancerat för mina elever men går helt att ordna.

  Det där med automatisk uppdatering vette tusan i Excel men jag ska klura lite. F5 funkar ju alltid (nästan) men då måste man ju ha det som rutin

  Vi får se om min Umeå-kollega hinner före med en lösning:) ..hon är nämligen en riktig hejjare på Excel, databas och programmering!

  Vilken version av Excel jobbar ni i? 2007 el 2010 eller någon annan?

  Har som sagt väldigt ont om tid just den här veckan men nu har jag "problemet" med mig i skallen och det får "värka"!

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Vi kör 2010 :-)

  Satt med problemet igår och försökte dela det, men då sa den ifrån att det inte gick att dela tabeller !!! Om man ville göra det så skulle man konvertera om till områden och det skulle man göra genom att gå till fliken design....men hur jag än letade så fanns det ingen flik design *s*

  Hittar vi en lösning på det här så skulle det underlätta så mycket för mej, för jag klarar inte av stressen som blir när flera städer har stopp och alla ringer till olika bolag hela tiden :-(

  Det lustiga är att jag satt och tänkte på just dej och hade tänkt att dra iväg ett mail till dej om det när jag i nästa vevea såg dej blogga om att du ville ha nötter *s*

  Så..Det är ditt öde tror jag. he he

  SvaraRadera