tisdag 8 juni 2010

Kommunikation - A och O..

Tisdag och sommarväder här i Västerås. Tillfälligt om jag tolkat morgonens väderprognos rätt..tvns för jag har inte kollat www.yr.no än men på tvn såg det ut att kunna bli regnväder resten av veckan.

Kommunikation ja..det är verkligen viktigt med kommunikation. Att man kommunicerar det som behövs på rätt sätt till rätt person. Konsekvensen kan annars bli kakafoni.

Man stöter på det lite då och då..någon tycker sig ha sagt en sak men har förmedlat något helt annat och när människor bokat in sig på ett ställe och det visar sig att det dom bokat in sig på händer på ett helt annat ställe så är ju kakafonin ett faktum..det börjar liksom fel och även om situationen reder ut sig så vill den gärna hänga sig kvar.. kakafonin.. under resten av den bokade aktiviteten.

Kakafoni: "Kakofoni kommer av grekiskans kakophonia "missljud", som i sin tur kommer av kakos "dålig" och phone "ljud", "ton", "röst". Kakofoni betyder således missljud, disharmoni, illalåtande sammanblandningar av olikartade ljud, helt enkelt osköna ackord. Motsatsen är eufoni.
Begreppet används subjektivt, ofta för att angripa musik som upplevs som komplicerad och dissonant. Begreppet blev populärt då det låter som en elak förvanskning av ordet dodekafoni (tolvtonsteknik), som på 1920-30-talen av de konservativa lyssnarna betraktades som kulturens och estetikens ändpunkt.
Kakofoni används även utanför musikaliska sammanhang om (vad som upplevs som) oljud i allmänhet.
" Källa: Wikipedia.

God tisdag!/e

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar