lördag 23 juli 2011

Första och sista hundutställningen..

Lördagen började tidigt..med spänning skulle vi bevista
Wästmanlands Kennelklubb
Såg fram emot att få träffa Linda och Aston och titta på alla Welsh Corgi Cardigans och Bassets.
Väl framme i den märkliga staden Köpingskulle vi passera entrén till den Internationella utställningen. Joo tjena, vad bra det gick!!

Lillgreken Stawros husse matte och Emil blev stoppade av två..jaa..vi kan kallad dom intygskontrollanter. “Vaccinationsintyget vill vi se!!” sa den ena kontrollanten. ???”Vaccinationsintyg”??? sa lillgrekens husse. “Det måste man visa för att ta in en sån där” sa kontrollanten.


Hmm..på den valpkurs vi slutfört fick vi veta en massa nyttiga saker. Bla att kontrollera vad som gäller om man ska ta med hunden någonstans. Du kan lästa om vad som gäller HÄR du kanske hittar ngt finstilt som inte vi sett!
Nejnej..naturligtvis nöjde vi oss inte med att “Det är sånt man vet när man ställer ut”
“ Det här är min första hund..min första hundutställning..jag har läst att man får ta med hundar äldre än 4 månader som besökare på utställningen..det står inte ett ord om att vaccinationsintyg ska uppvisas. Vi har åkt flera mil…”
Jaja..du kan tänka dig fortsättningen. Det hela slutade med att Kennelklubbsrepresentanten bad om ursäkt (den satt långt inne) och vi erbjöds turas om att vara med Lillgreken utanför och få gratis inträde.

NEJTACK!!!

Vi är kloka personer och respekterar och värdesätter att man är noga med att inte sprida ev smitta ovaccinerade hundar kan sprida..men IGEN..hur bemöter man människor??? Så något mer besök på någon utställning med “den där” blir det inte!!

Har ju läst på Lindas blogg att valpkillen Aston är ett riktigt ämne!! 2a i valpklassen.. internationellt!!!
JÄTTEGRATTIS till Er båda!! det hade varit så roligt att hälsa på “lurvtussen” Ler

Efter lunch hos mamma och pappa begav vi oss till RAMNÄS och det ska jag skriva mer om senare eller i morgon!!

1 kommentar:

  1. Men åh, va tråkigt att ni inte kom in!! :(
    Hade ju varit så kul att träffa er live... Kul att du tänkte på oss iaf <3 kram!

    SvaraRadera