måndag 27 juni 2011

Har du kollat förbandslådan..

Ja, det må vara olyckan/lyckan eller oturen/turen som avgör hur det går med alla “sommarskavanker” man kan drabbas av.

Jag konstaterar iaf att det är bra att ha hemma ifall man behöver bandagera- eller plåstra om sig själv eller ngn annan.

Om jag har såna grejer hemma?? ..haha..man kan väl säga att det finns lite allt möjligt att sårvårda med men igår fick jag åka till apoteket och införskaffa viss medicinsk utrustning åt det sterila hållet som INTE fanns hemma.

Idag däremot var turen med för då var det nämligen så att STORGETINGEN fick för sig att sticka mig under armen..SKITGETING Arg. I husapoteket för getingstick behövs två saker..socker och röd pelargon.

Man blöter lite vatten eller saliv på bettet..har på sockret (idag tog jag strösocker ) och “geggar” runt sockret på bettet. Därefter tar man blomblad (några stycken) och gnider in bettet med. Sockret smärtstillar omedelbart och de röda blombladen neutraliserar giftet så det blir inte värre än att man blir lite kletig av sockret och röd av blomman men va fan..av getingsticket märks inget förutom att man kan se att det är ett litet bett..REKOMMENDERAS!! OBS!! är du allergisk mot bi eller geting bör du INTE prova denna huskur..utan sök hjälp som du brukar!!!

4 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Har även köpt Radar... Kommer INTE kunna spraya PÅ getingen som det står, men det är bra att ha om de små rackarna bygger bo direkt över ytterdörren som de gjorde förra året... Anticimex tappade även bort min anmälan så de kom sent på sommaren... Förvånad över borttappandet...? ;)

    Laddade ned Första Hjälpen-appen till telefonen igår :) *duktig*

    Kram ♥

    SvaraRadera
  2. Radar är bra men som sagt inte så ofta medhavd vid getingstick eller innan:))

    Om man får getingbon där man inte vill ha dom kan man iaf vara glad att det inte är bin :O

    Man får inte utrota bin hur som helst..biodlare i närområdet ska tillfrågas om de saknar ngt samhälle och i värsta fall kan man få riva hela väggar för att komma åt drottningen.

    Törs inte tala om vad jag gjorde med ett getingbo som "snabbyggdes" i lekparken..jesus :O ajabaja Ewa ..så får man inte göra ;)

    SvaraRadera
  3. Man får tydligen inte utrota geting heller sa Anticimex på tv, för det är inget skadedjur... Hmmm... Håller nog inte med där... ;) ♥

    SvaraRadera