tisdag 28 juni 2011

Vi har flyttat..

ut i “husvagnen”
Neej..vi har ingen husvagn men så kallas uterummet på altanen som mest liknar förtältet till en husvagn..därav namnet:)

Så dit har vi flyttat ut våra morgonrutiner lillgreken och jag. Stawros har ju “förmiddagssömn” på schemat varje dag och då brukar han sova på kökssoffan bredvid matte när hon kollar webb, e-post och platsbank men idag var det dags att flytta ut datorn och njuta av den riktiga sommarmorgonen.


Så  kökssoffan har bytts mot trädgårdsstol. Han är inte riktigt nöjd med den eftersom den står lite ojämnt och “vickar” lite men det går bra att ta förmiddagsluren ute!

Om du tror att vi har satt prislapp på den 5 månader gamla valpen så är det fel..det är en magnetbricka som skyddar mot fästingar

4 kommentarer:

  1. Hur funkar den? Magnetbrickan alltså?

    Själv kör jag med halsband gjort utav bärnsten...

    //Mintkväkan

    SvaraRadera
  2. Bärnsten verkar funka bra enligt de som har såna..det ska ju vara den statiska elektriciteten som håller borta fästingarna. Dessutom är de ju vackra!

    Magnetbrickan har två magnetremsor som aktiverar ett magnetfält efter 36 timmar (36 timmar efter att man fäst brickan på djuret eller människan). Garanti i 30 dagar så har ngn ful fästing lyckats ta sig förbi magnetfältet kan man lämna tillbaka brickan och få pengarna tillbaka.

    När vi var ute nyss såg jag en som använde både bärnsten och magnetbricka!

    SvaraRadera
  3. Oj...vart köper man såna bra saker ?

    SvaraRadera
  4. Vet inte vart man köper bärnstenshalsband..men någon sa att de är dubbelt så dyra mot magnetbrickan som kostar 295:- på Djurmagazinet.

    Det finns också små hjärtan (jättesöta) som avger ultraljud..de kostar ca 150:-.

    Vår kursledare på valpkursen sa att det är lika med hundar och fästingar som med oss och mycgg..vissa blir fullkomligt attackerade och andra inte. På vissa funkar det ena medlet som skydd och på andra inte.

    Att vi köpte magnetbrickan berodde på garantin..man kan testa i 30 dgr och funkar det inte kan man lämna tillbaka. Magnetbrickan ska skydd i 4 månader.

    Den lilla greken har hittills inte haft en enda fästing efter att vi köpte brickan!

    SvaraRadera