onsdag 15 februari 2012

Önskas hyra i Västerås..

Onsdag och ett nytt snötäcke har bäddat in oss här i Västerås.

Det är inte jag som behöver hyra bostad utan Prinsessornas familj och det OMGÅENDE!!!

Känner Du någon i Västeråsområdet som vill hyra ut en lägenhet  i storlek 4 rum och kök så hör av dig..det kanske är någon som ska ut på långresa eller något som vill hyra ut.

Bostäder är ju en bristvara här och det kommunala bostadsbolaget har två års kö..kanske längre på stora lägenheter.

Varför så bråttom då?

Jo..den lilla familjen flyttade in i sin nuvarande lägenhet i slutet av juni. Värden lovade rust av det ena av två badrum. Inget har hänt trots hur många påstötningar som helst.

Det andra..relativt nyrustade badrummet (rustat pga vattenskada) har skadats av vatten igen då den ursprungliga skadan inte åtgärdats så nu kan de inta använda något av badrummen..med två små barn!!

Inte nog med det utan i Storprinsessans rum har tapeten släppt (rummet gränsar till badrummet som var renoverat). Målaren har lossat på tapeten ..och vad hittar man där?..gissa!!..grönt lurv och en spricka i väggen. Sprickan är så stor att det går att stoppa in ett finger i den och lyser man med ficklampa så hittar man…grönt och brunt lurv..mögel alltså!

Total nonchalans hos hyresvärden gör att den nödvändiga reparationen inte blir färdig. De lovar att komma men så kommer de inte. Målaren har varit där sporadiskt och senaste budet igår var att iordningställandet ev blir klart i slutet av mars..Det har ju bara gått 8 månader!!!
Till saken hör att flickorna och deras föräldrar varit sjuka sen de flyttade in i lägenheten..utan förklaring eller nu förstår man ju..mögel!

Sen är det ju själva sprickan i väggen..”Trasigt byggmaterial” ..hur är det med radonläckage??
Som hyresgäst har du inte många rättigheter på din sida. Ekonomisk ersättning som fastställs av allmännyttans riksorganisation i schablon om kr/kvm för de delar av lägenheten som inte kunnat nyttjas. Ersättning regleras i efterhand!

Den ekonomiska ersättningen är ju sekundär när barns hälsa drabbas Hälsa kan nämligen inte mätas i pengar. Det handlar nu om att komma ifrån den dåliga miljön så fort som möjligt!

Så hör av dig om du vet någon lösning!!!!

Vill du inte skriva kommentar så maila mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar