tisdag 7 februari 2012

Riktigt fult..

Tror inte det finns något som är så fult som vårens omplanterade pelargoner..bild kommer men jag fick avbryta projekt omplantering eftersom jag tagit in fel jordpåse. NATURGÖDSEL stod det på påsen jag släpat in och som hade den tinat. Det var inte den påsen jag skulle ha tinat för den står det PLANTERINGSJORD på.

Hur gärna jag en vill slutföra den årliga omplanteringen så går det inte. Hur gärna jag än vill får inte den stora ISKLUMPEN planteringsjord ..50 liter..plats i micron. Får helt enkelt vänta och det vet vi ju hur mycket tålamod jag har med det.

Har i alla fall förberett. Plockat bort alla torra blad..klippt ner torra grenar och jaa..de är verkligen fula.

Finns det liv finns det hopp och vis av erfarenhet vet jag att de späda ljusgröna bladen borgar för fantastiska växter framåt maj men fram tills dess får jag stå ut med det fula rangliga plantorna.

Varje år fascineras jag över hur de kan överleva. Inte en solstråle och inte en gnutta vatten förens de tas in för omplantering…flera månader i svält. Trots “misshandeln” har de skira, gröna, späda blad och är fulla av livskraft.

Den lilla greken har smaskat i sig ngt olämpligt igen ..fattar inte att han inte känner att det han slickar i sig inte är bra för honom!Så nu är han mammig som tusan och suckar och slickar sig runt munnen..ett känt tecken på att han mår illa.

5 kommentarer:

 1. I micron...? :O Hahahaha :) Men duuuu... Lycka till ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå? tycker du inte att det är en bra ide att tina jordsäcken i micron? ;)

   Jag är fylld av kreativa tankar på hur man löserproblem så man ska slippa V Ä N T A..hatar det:)

   Radera
 2. Kira hade också fått i sig nåt olämpligt i söndags när vi var ute med er... Hon spydde två jättehögar när vi kom in på eftermiddagen... Det kanske var sorken i grkens fall =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. tror snarare att den var någon hästskitstugga som de behövde spy upp! Sorken var ju intakt så jag tror med på hästen :)

   Fasen att det ska tyggas på något Heela tiden!

   Radera