torsdag 2 februari 2012

Våld, våld och mera våld..

Tycker media dagarna i enda rapporterar om de fruktansvärda våldet.

Tittar på Rapport i Svt1 som visar bilder från Egypten där folk är arga och ledsna över det våld som skedde i samband med gårdagens fotbollsmatch. De rapportera också från Malmö..precis som de gjort varenda kväll sen en tid tillbaka. Våldets Malmö.

Ja de intervjuar delar av fältgruppen som arbetar med att “fälta”  och de säger sig inte vara oroliga alls men man kan ju inte vara säker.

Vet du..jag tycker faktiskt inte det är konstigt alls att våldet tycks eskalera. Människor är arga. Ilskan över olika samhällsfenomen kokar över. Verkar vara så över hela världen och jag blir riktigt rädd när jag ser de egyptiska männens ansiktsuttryck..det går liksom inte att ta miste på deras känslor.

Våld föder våld som föder ännu mer våld och orsaken är att människor är arga, uppgivna och utanförskapet bara växer och växer.

Klassamhället är ett faktum och de som har det bra får det bättre medans de som har det dåligt bara får det sämre och sämre. Skillnaderna mellan män och kvinnors bit av kakan är fortfarande, 2012, så stor. Män får bättre och snabbare vård än kvinnor, det nya för dagen är att mäns arbetsskador ersätts oftare för  medans kvinnornas skador ..faktiska arbetsskador ..bedöms till att vara något annat än arbetsskada och ersättning från arbetsskadeförsäkringen uteblir. Gissa vem som handlägger och beslutar om arbetsskadeförsäkringen?

1 kommentar:

  1. Jag tycker det är konstigt att det inte hänt mer och värre saker i vårat land ändå med tanke på frustrationen...

    SvaraRadera