fredag 2 mars 2012

IKEAreklamationer..

Fredag och en strålande sol som kommer värma upp lite längre fram på dagen.

Sovrumsrenoveringen fortskrider..
Väggar målade
Golv
Taklister målade
Garderober monterade ..där blev det ingen bock i rutan. Neej..efter att ha burit upp en av PAX-garderoberna som ska monteras in i väggen ..brutit förpackningen och enligt den bifogade manualen för montering lade vi ut delarna på golvet OCH DÅ upptäckte jag att en av de två botten/top-delarna var spräckt .

Reklamation! Älsklingen ringde IKEA Kundservice och väldigt smidigt blev bestämt att vi levereras en ny del..förhoppningsvis en hel!

Jaha..eftersom vi köpt två likadana garderober så “lånade” vi samma del ur den andra förpackningen och monteringen kunde fortsätta..enligt konstens alla regler kan väl tilläggas.
Eftersom garderoberna är i “fullhöjd” typ 2, 36 (takhöjden 2,40) så skulle garderoben resas när botten- och ena sidan monterats..det för att överhuvudtaget kunna resa garderoben. Topdelen på och fastslåst ..så var det bara det andra sidostycket kvar då!Jag stod på stol för att måtta in siddelen upptill (långa hävarmar) DÅ säger älsklingen “FAN det är spräckt”!

Hur kul kan det va?
.. på en skala ledsen till jätteglad så fick IKEA då ledsen
Såklart hade Kundtjänsten stängt eftersom klockan passerat stängningsdags så reklamationen av del 2 fick vänta tills nu på morgonen.

Inga problem att få nya delar..dom skickar IKEA till oss MEN vi får vänta en hel vecka så garderobsbyggeriet blir stiltje i helgen..hmmm ja du förstår vilken gubbe på skalan den LILLA “detaljen” får!

Förr i världen hade IKEA lite dåligt rykte då grejerna man köpte där inte riktigt höll måtten (boktavligt talat) ..det fattades något hål eller skruv eller något annat..alltid! Nu trodde jag nog att kvaliteten hade förbättrats avsevärt men jag vet inte jag.

Jaja..vi har ju några garderober till att montera så jag förbehåller mig rätten att återkomma. Närmare 4 garderober till ska monteras så jag hoppas att gud vill och grejerna är HELA!!

2 kommentarer:

 1. Det är så surt när man köpt nytt och bara vill få upp det!! =(
  Vet inte hur många gånger vi fått åka tillbaka till IKEA för att det fattats något eller något som varit kantstött eller liknande.
  Jättetrist!

  SvaraRadera
 2. Jaa det är surt! Nu har vi monterat oss ner i högen och fått ihop 2 garderober till..bara dörrarna (spegeldörrar) ska sättas dit.

  Så såg vi kartongen med hörngarderoben (den låg långt ner i högen) Suck suck dubbelsuck..den kartongen har en lång reva..precis som någon kört med en sågklinga ca 40 cm.

  Vi har inte öppnat den kartongen än men faan det ser ut som den översta garderobsdelen är sågad i!

  Som sagt jättetrist!

  SvaraRadera