torsdag 29 mars 2012

En hemsk känsla..

Torsdag kväll och när jag för en stund sedan fick klart för mig att det jag kände var avundsjuka så kändes det genast lite bättre.

Det är inte många ggr i livet jag identifierat känslan men jag minns tydligt sist. Det var för många år sedan och fattade jag inte heller fört och när jag fattade skämdes jag. Då var det lillasyster som i telefonen GLATT meddelade att hon vunnit högvinsten på TRISS-skrap..ANDRA gången hon skrapade fram en högvinst.

Neej..det är liksom inte jag att vara avundsjuk det är väl därför jag inte fattar först vad jag känner.Jag har en väl fungerande förmåga att kunna glädjas med andra..ärligt! Jag tycker om när det går bra för andra och glöds i hela mig.

Men inte nu..nu tycker jag livet är orättvist och ältar att “Vissa ska minsann få glida räkmacka genom livet och mig är det minsann ingen som bryr sig om”

Ingen fara.. bara jag får älta lite till och i o m att jag identifierat känslan kan jag ju göra något åt detta hemska tillstånd. Fick dessutom nyss lite tröst av den mellersta prinsen..han är klok han..ja, det är dom andra prinsarna också men det var den mellersta som fick veta först den här gången.

Blir lite full i skratt också när jag upptäcker att han säger samma saker jag själv skulle sagt i samma situation..”Äpplet faller inte långt från äppelträdet!” ..eller hur var detLer

4 kommentarer:

 1. Klart man kan bli lite avundsjuk ibland!
  Bara man inte blir missunnsam...

  SvaraRadera
 2. Haha..Du är snäll du Linda..men jag kan säga att iag var HELT missunnsam. Förskräckligt primitiv i mina tankar ..jaa för att inte säga ELAK!

  Som tur är har det hela gått över..nästan..jag är ganska klok och kan resonera mig fram till bättre tankar (fast riktigt bra är dom inte än)

  Om en vecka har jag bearbetat det hela sen är det helt ur världen.

  KRAM :)

  SvaraRadera
 3. Som högvinst-tagare på 90-talet så hoppas jag verkligen kära syster att det är något annat du kört fast på nu 2012... Man förstår inte riktigt i bloggen, kanske meningen också, men det är ju inte riktigt likt dig att vara avis eller vilja åka räkmacka... Ring om det är något som jag bör ställa tillrätta!!! Kram från westcoast!

  SvaraRadera
 4. Käraste syster!
  Inget som du ska ställa tillrätta :) Det var något helt annat den här gången..och nu så här en vecka senare har sjukan helt läkt ut.

  Tycker nog att om man inte blir avis mer än, typ, en gång vart tionde år får man vara nöjd.

  Med lite distans så kan jag nu se att jag också vunnit högvinster :) inte i form av TRISS dock..köpte 5 betalade för fyra (MAXI-erbjudande) förra veckan INTE..skulle Hannah ha sagt. Men TUR i kärlek har jag !

  GLAD PÅSK PÅ ER på Westcoasten så hörs vi snart!

  SvaraRadera