tisdag 6 mars 2012

Mögel och rättigheter..

Tisdag och så här på morgonkulan känner jag mig väldigt nöjd över att att ha hittat gardinerna till sovrummet! Såg dom hemma hos en bekant och vid närmare efterforskning visade det sig att hon köpt dom för drygt ett år sedan.

Redan där hade jag bestämt att det var “kört”..för längesen så de skulle inte gå att få tag i. Jag hade kunnat betala dyra pengar för exakt dom gardinerna.

SÅ..efter lite vims på nätet..DÄR fanns dom..exakt samma á 99:- Visst blir man nöjd då!?! Jaja gardinprojektet är inte i “hamn” förens jag fysiskt tagit mig till affären och betalat i kassan..de kan ju vara slut!

Vlt (papperstidningen) skriver i dag om prinsessornas familj och de olägenheter som drabbat dem med fukt och mögel i lägenheten som de nu inte kan bo i. Det går inte att utsätta barnen för de ev hälsorisker som det medför när ventilationen inte funkar ..fukt uppmätts ånyo förra veckan och när mögel hittats under tapeten. Vlt har gjort en liten faktaruta till reportaget där dom berättar vad man som utsatt hyresgäst kan göra om man drabbas.

vlt johan

Nu..”Kvart över tolv” har tidningens reporter fått ett uttalande från självaste vdn för bostadsföretaget och han lovar att “idag” ska firma mäta fukt och mögelbedömma lägenheten.

VARFÖR I HELVETE har inte det gjorts tidigare??? Neej men nu har ju Vlt lagt sig i och förvaltaren körts över och vdn kontaktats av Vlt..då händer det grejjer!

När prinsessmamman har försökt komma i kontakt med vdn (säte i Malmö) har hon hänvisats till förvaltaren här i Västerås. Förvaltaren (bland de mest otrevliga människor jag träffat) säger så här..citat “Jag diskuterar inte det här med dig” till prinsessmamman. Det gäller att ha förmåga att ta reda på vilka rättigheter man har som hyresgäst. Det är ju också så att när man hyr en lägenhet så tror man ju att allt ska funka enligt de bestämmelser hyresvärdar har att förhålla sig till..inomhusmiljön tex..man förutsätter väl att det finns ventilation..eller?

Han garanterar till 110% procent att det inte är mögel i lägenheten. Hmm..trovärdig?..inte mycket va!

Jaja..”långbänken” med lägenhetsärendet fortsätter och jag vill passa på att tacka VLT för ett mycket sakligt reportage i dagens papperstidning

3 kommentarer:

  1. Heja, heja!
    Äntligen händer det något!
    Håller tummar för att det ordnar sig för familjen med lägenhet nu så att de får ett tryggt hem iaf.

    SvaraRadera
  2. Ja då..Mögelsaneringsfirman har under dagen varit och "tittat" ..inget mögel säger dom sombara "tittat. Så just nu föranleder tittandet ingen åtgärd..heller inte väntat (i min värld)

    SvaraRadera