onsdag 28 mars 2012

Skitsnack..

Kom nyss in efter den första skogspromenaden sen snön försvann..och då snackar vi skogspromenad bland blåbärsris, kottar, mossa, ris och stubbsr..dvs mitt inne i skogen.

Förstår inte..på den 1 timme lång turen mitt inne i skogen har jag plockat upp 8 st bajspåsar som slängts väl tillknutna MITT INNE I SKOGEN! Varför ?

Jag menar att jag inte förstår varför man gör sig besvär med att plocka upp hundbajset..knyta påsen för att sen slänga den i skogen..det fattar jag inte! Det vore ju bättre att låta bajset ligga!

Neej jag sa inte att jag tyckte det var bättre att inte plocka upp hundbajset för det ingår i ansvaret som hundägare att plocka upp efter hunden men bajset är ju trots allt naturligt och nedbrytbart vilket INTE bajs förpackat i svarta påsar är.

Likaså igår..om jag nu ska fortsätta snacka skit..då jag satt med Prinsessorna i sandlådan här utanför och gjorde sandkakor och tårtor påmindes jag om HUR JÄVLA ÄCKLIGT det är när lillprinsessan på spaden får en bajskorv à la katt..en lång!

Vi flyttade oss efter att först ha förflyttat den uppgrävda kattbajskorven till papperskorgen och varit in och tvättat händerna. Ett nytt ställe att gräva på i sandlådan och efter en stund upprepas scenariot där den lilla sessan åter hittade bajs av katt..jag skulle kunna kräkas! jodå..det var kattbajs för den lukten känner man igen när man haft många katter!

Som fd kattägare vet jag också att man kan ha utekatt som bajsar inne i låda..det handlar bara om att lära dom och hålla lådan ren.

Likväl som man plockar bajset efter sin hund borde även kattens ägare plocka bajset efter sin katt speciellt eller framför allt om man bor som vi gör. Bor man på landet eller har om katten har toa på den egna tomten är upp till var och en att göra som man vill men inte när man bor i satn och har allmänna sandlådor som trevnad för de små barnen.

USCH!!!!

2 kommentarer: