måndag 12 december 2011

Kvinnofrid..

Läste Aftonbladet nyss.

Förstår inte samhällets oförmåga att applicera intentionerna i Kvinnofridslagen som kom redan 1998!

Redan då..1998..visste vi tillräckligt mycket för att det skulle tillskapas en lag som talar om att män inte får slå..kränka ..inte heller psykiskt misshandla kvinnor.

Mängder av projekt har fokuserat på problemet när män slår kvinnor , om normaliseringsprocessen och en mängd litteratur finns i ämnet.

Kommunernas socialtjänstemän, landstingens personal  och polisen har utbildats i vad och hur de ska göra när de kommer i kontakt med en misshandlad kvinna OCH de barn som ofta finns inblandade i dessa situationer.

I går berättade nyhetssändningar på tv om en ny studie i skolan. En studie som visar att våldet är ett mycket större problem än man tidigare trott.

DET ÄR VÄL INTE HELLER NGT NYTT!!

Det är väl inte ok att varken slå eller misshandla eller kränka eller hota!

För mig blir det så otroligt ofattbart att just Södersjukhusets akutmottagnings personal har inställningen att det är kvinnans fel att hon blir slagen, eftersom Stockholms läns landsting tom har en handlingsplan för hur man tar hand om och bemöter våldsutsatta kvinnor.

På sidan 28 under rubriken Värderingar och attityder står att läsa..

“De kvinnor som utsätts för partnervåld återfinns inom alla socioekonomiska grupper, i alla åldrar och oavsett etnisk bakgrund (4). Kvinnor som utsätts för våld är således en heterogen grupp. Det finns dock vissa föreställningar om kvinnor som utsätts för våld.
En uppfattning är att det endast är kvinnor med en speciell sorts problematik eller vissa grupper av kvinnor som utsätts för misshandel eller sexuella övergrepp. Det är därför viktigt att betona att våld mot kvinnor inte handlar om vissa gruppers utsatthet utan är ett symtom på att vi lever i ett ojämställt samhälle.” 

Ojämställt samhälle..jag skulle vilja lägga till klassamhälle..föräldrars okunskap om föräldrabalken (vad föräldraansvar innebär)..lärarkårens “trötthet” framför allt avsaknaden på oacceptans..dvs att ingen accepterar våld är faktorer som bidrar till att ingen längre bryr sig om att ta ansvar för- och har empati för andra människor!

8 kommentarer:

 1. Det är hemskt! De borde inte jobba där :(

  SvaraRadera
 2. när får vi en mansfridslag

  SvaraRadera
 3. Det kan man fundera över Morgan.

  Egentligen skulle vi inte behöva varken det ena eller andra om de grundläggande värderingarna för att leva i en rättstat och demokrati skulle gälla för alla.

  SvaraRadera
 4. Om rollerna är omvända, dvs att det är en kvinna som misshandlar en man, så är det ännu fler som tycker att han får skylla sig själv.

  SvaraRadera
 5. Har ingen uppfattning om det är så men det är i alla fall de grundläggande etiska värderingarna som måste återupprättas..man får inte slå eller misshandla..kränka eller hota någon oavsett kön, nationalitet, oliktänkande eller what so ever..

  Vems fel det är när någon slår eller hotar?..det svaret är väl väldigt logiskt..!?!

  SvaraRadera
 6. jag blir gärna pionjär i ett parti för män då jag har erfarenhet i saken,har blivit psykiskt misshandlad helgvis i gången tid och inte förrän jag slog en innebandyklubba i köksbordet respekterades min önskan om att terrorn skulle uphöra..kvinnan var av utländsk härkomst

  SvaraRadera
 7. Tråkigt Morgan :(

  Vi människor får respektera varandra..lyssna på varandra och inse att det som är en sanning för mig inte nödvändigtvis är en sanning för någon annan.

  Vi har alla olika erfarenheter av livet..inte ens syskon i samma familj har samma erfarenheter..det måste man respektera.

  Det är aldrig ok med våld..hot och kränkning..oavsett!

  SvaraRadera