söndag 28 november 2010

lokal kultur..

någonting jag funderar över efter gårdagskvällen då jag och fina Linda bevistade älsklingens spelning på en lokal pizzeria här i Västerås.

Jag tror upplevelsen hade underlättats om jag inte hade varit i nyktert tillstånd men nu blev behållningen något mer iakttagande av verkligheten på en pizzzeria.

Fantastiska Linda sa "Hur ska man kunna återberätta det här?" och jaa..det är precis vad jag sitter och funderar över..!?!

Ska jag vara beklämd över hur människor har det eller ska jag tänka att det är viktigt och bra med lokal kultur?..jag vet faktiskt inte.

I Västerås finns många pizzerior i de olika stadsdelarna och de fyller en väldig funktion rent socialt. Där träffas människor som bor i närområdet och umgås. De som har pizzerian som "sitt ställe" träffas där och håller koll på vad som händer och socialiserar med en eller flera bärs och en pizza.

Som på alla andra ställen skapas det kulturer även på dessa pizzerior och vi fick med all önskvärd tydlighet veta att vi  inte ingick i den sociala sfären på den pizzeria spelningen ägde rum igår. Jag fick veta att jag stod i vägen och att där jag stod fick man inte stå..jag filmade älsklingens band och då ifrågasattes det och två "stamgäster" som ville veta vem jag var som filmade dom? Jag berättade att jag inte filmade gästerna utan bandet men det var inte populärt kan jag säga.

En av stamgästerna..vi kan kalla honom "den lokala skämtaren"..drog säkert tio skämt inom loppet av ett par minuter och han frågade efter varje skämt om jag förstod poängen och jag hörde mig själv säga "neej tyvärr".

Det var ganska vällfyllt i lokalen ur båda betydelserna..uppskattningsvis 50 personer och vi räknade till 11 stycken som blev utkastade..en blödde näsblod och en taklampa höll på att åka i golvet (den klarade sig dock med att slockna delvis)..jaa vad säger man!!

Samtidigt som jag är glad och tacksam över att jag trivs så bra hemma och kan socialisera med vänner utifrån helt andra premisser..så tycker jag efter denna omtumlande upplevelse att det är bra med arenor för umgänge och pizzeriorna är ju sådana arenor. Vad skulle de sk "stammisarna" göra annars?..sitta ensamma hemma och dricka sina bärs kanske och då är det ju mycket bättre att de träffas. Det är säkert så att det sociala umgänget många gånger ersätter ett familjeliv..familjen träffas på pizzerian och det är ju inte fel.

"var och en blir salig på sin tro!"

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Visst ja, det hade jag glömt bort, att det var spelning igår, lördag. Men det har varit full rulle hela veckan så min hjärna var väl inte med riktigt.
  Det kanske var lika bra .. med tanke på det du skriver om. :) Då känner man sig som om man är från en annan planet.

  PS Ingen har ringt än .. Men jag håller en tumme på att jag får ett samtal i början av veckan. DS

  /Margareta

  SvaraRadera
 2. Hej Mentorn!! Du missade inget kan jag säga! kul att höra grabbarna var det ju men resten..

  Men det är också bra att se hur människor har det och kliva ut ur sin egen lilla lyckliga bubbla!

  Jaja..vi får helt enkelt se vad som händer i veckan;)

  Vi hörs!
  /ewa

  SvaraRadera