torsdag 19 april 2012

Den fantastiske greken..

Gårdagens omtag av tokförkylning håller i sig..hur i helsike går det till egentligen när man först är nästan helt bra och så på bara10 minuter är det på värstviset. Jag nös säkert 100 gånger på ett par minuter..näsan rann oavbrutet och skavsåret runt näsa och mun är ett faktum..skavsår efter allt torkande..D R Y G T!

I dag var vi tvugna att få lite luft (älsklingen är också jättehängig) och hundmaten var slut så det var att sätta sig i bilen och fara ut till Kungsbyn som som säljer färskfodret han äter..den lilla hunden.

De har ju en fantastisk hundrastgård ute på Kungsbyn ..Jättestor! I dag var där 3hundar men sina mattar och hussar. En mycket vacker brun labbe ..gud vad jag gillar bruna labbar! En golden och en amstaff. Den 1,5 åriga amstafftiken var en omplaceringshund. Hon car uppväxt hos en missbrukare men hade vid 8 månaders ålder kommit till den här hussen som verkligen tog om hand den mycket vackra hunden.

När vi komin i rastgården så var de tre hundarna lösa så vi frågade först om det var ok att släppa in lillgreken och det var det. Det är sällan det händer och dat hade säkert sin orsak i det förflutna men den vackra amstaffen blev rädd för lillgreken och vi trodde först att det var det lilla röda hjärtat i halsbandet som triggade rädslan hos storhunden så vi tog av halsbandet men det hjälpte inte.

Staffens husse kopplade och talade om för sin hund att allt var ok och att hunden fick stanna med husse. De andra tre vimsade omkring och den lilla greken sprang med jämna mellanrum fram till staffen för att fjäska lite..la sig på rygg och visade konsekvent att han minsann inte är ett dugg farlig.

Det gick bättre och bättre och staffens husse berömde sin hund när den blev lugnare och lugnare.Detta pågick ett tag men eftersom han månar om alla den lille greken ville han såklart vara kompis med staffen också..och få den med i leken.

Till slut..och det är jättehäftigt att se..så såg man att staffen hade koll.. koll på sig själv och var trygg med lillgreken och så beslutade vi enhälligt att hon skulle släppas..den vackra rädda hunden.

Onekligen lite läskigt för det är ju krafter som släpps loss men så bra det gick..de sprang tillsammans alla fyra och den lilla greken fortsatte att med jämna mellanrum slicka lite i den stora hundens mungipor och lägga sig med magen i vädret för att signalera “OOO vad jag är snäll och jag gillar alla och vill bara leka!!”

Det gjorde susen för sen var de helkompisar..med en boll som de turades om att bära.

Han är fantastisk den lilla greken..så trygg och himla duktig på att läsa hundspråk.

Han var väldigt nöjd hussen också och det är en häftig känsla när man märker att en rädsla övervinns..det är många segrar vunna då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar