onsdag 18 april 2012

Tragikomiskt..

Mycket nöjd med dagens rubrik då den beskriver det mesta dagen idag hittills handlat om.

Både igår och idag har jag varit med i komedin “Jag på Arbetsförmedlingen”. Jag vet att jag är otroligt onyanserad i min kritik över myndighetens arbete men se det har sin orsak i den egna och, till viss del, andras erfarenheter..jag kan säga att det är mycket svårt att skriva positiva recensioner från upplevelser som är väldigt långt borta från positiv.

Vid gårdagens informationsträff om FAS 1-3 ..kunde jag inte riktigt hålla tillbaka mitt primitiva behov av att “nita” dom. Haha..du behöver inte vara orolig ..jag slåss inte men man kommer ganska långt med den kommunikativa förmågan Ler

Kapaciteten på AF är mycket låg..det krävs tex 3 personer för att hänga upp en affisch och jag har ju fler noteringar på hur jävla ineffektiva dom är. I går skulle det köras ett väldigt enkelt litet bildspel ..Powerpoint presentation av FASerna…då frågar den ena arbetsförmedlerskan den andra “Hur gör man när man byter bild?” vilket den andra arbetsförmedlerskan inte kunde svara på!

De löste problemet..mitt inför den 20 man stora arbetssökandegruppen! I min IT-pedagogiska värld så har jag lärt mig att det är MYCKET VIKTIGT att kolla så grejerna funkar INNAN man ska “gå på scen”. Redan där..innan det hela började hade alltså dessa två mindre IT-begåvade arbetsförmedlerskor inte mycket trovärdighet i mina ögon.

IDAG var det obligatorisk närvaro i JOBBRUMMET nere på stora AF. Jobbrummet..smaka på den..ett helt rum fyllt med jobb!!

Emellertid hade jag så klart inga förväntningar alls men åkte ner till den obligatoriska aktiviteten. Innan hade jag tänkt att “de har säkert hängt upp en massa platsannonser som man får gå omkring och titta på” ..EXAKT så var det.

För att inte vara så fullt ut onyanserad så kan jag berätta att jag träffade en väldigt trevlig och kunnig Arbetsförmedlerska ..förtroendeingivande och tydlig..så det finns pärlor. Det trevliga mötet ledde såklart ingenstans men det var trevligt ..alltid något!

Ett annat mer ..eller mycket tragiskt inslag den här dagen är att en kär vän åter utsatts för trakasserier på nätet.

Näthat och näthot är ett mycket raffinerat sätt för personer med utpräglat narcissistiska drag att rättfärdiga sitt eget ego och den världsbild de anser sann. Djupt tragiskt att de inte tar ansvar för sig själva och söker vård ..i stället tar de ut sina livslögner på helt oskyldiga.

Sen vet jag väl inte hur komiskt dagens innehåll är men man får helt enkelt försöka se det komiska i allt det tragiska i ren överlevnadsstrategi.

Tigerkakan i ugnen är en sån strategi..ska snart avnjutas i solen på baksidan!

PRIS SKE GUD FÖR TIGERKAKA!!

Uppdatering..16.00
När det då blev dags för den nygräddade Tigerkakan och kaffe ute på baksidan i solen..DÅ hade solen gått i moln!!

12 kommentarer:

 1. Får inte upp ngn pren-ruta längre :O

  SvaraRadera
 2. ♥ *skrattar* Bra att det gick till slut :)

  SvaraRadera
 3. Vad bra du skriver Ewa!
  Komedin Af, håller med, jag har två olika arbetsförmedlare :-)
  Den andra arbetsförmedlaren träffar jag en gång per år, man kan undra vad syftet är med det :-(
  /Linus ps Nu sover Nicole sedan länge :-)ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linus!
   Jaa..Af är ett fenomen utan like! Ja.. det ska vara Försäkringskassan då..jag kan bli lika tokig på dom.

   Jag är ju synskadad och fick uppmaningen af min arbetsförmedlare att ansöka om SIUS- konsulent. Dvs en andra arbestförmedlare som har specialkompetens att vara behjälplig för såna som mig som har ett funktionshinder.

   Jag sökte (trodde jag) ..fyllde i papper ..skrev under och lämnade in. Väntade i ca 10 månader och fick då veta att jag inte behövde någon SIUS!

   Jag fick också veta förra veckan att det är inte jag som söker utan det gör Arbetsförmedlingen (handläggaren)

   Alltså..den STJÄRNA jag har som förmedlare kan inget verkar det som. Jag har inte fått något papper (beslut) på ett formellt avslag utan det papper jag fyllde i med underskrift och allt har jag ingen aning om vart det tagit vägen.. Jag tror "STJÄRNAN" tappat bort det!

   Nu har jag bytt förmedlare..får se hur länge det dröjer innan jag blir kallad till henne!

   Jag tror inte Af har något syfte alls med någonting Linus ..de avverkar sina kallade kunder så statistiken ser bra ut..mer är det inte tyvärr!

   Radera
  2. Håller med dig Ewa, man är bara en siffra i statistiken på af!
   /Linus

   Radera
 4. Det gjorde jag, somnade före 21, skönt! Men vaken nu istället :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att somna tidigt! Jag har inget emot att vakna tidigt heller bara jag fått sovade timmar jag behöver..morgonstund har guld i mund :)

   Den här natten kan jag dock stryka ..hostnatt..så det blir nog att nappa efter lunchen sen!

   KRAM

   Radera
 5. Av Cocillana mår man fiiiiiiiiiin :p *skrattar*

  Jag vaknade tidigt för jag tog fel på dag ju :o Hahahaha :)

  Hmmmm... Varför har min bild ett utropstecken som avatar :S

  SvaraRadera
 6. Vet inte..men jag tycker det är fint..utropstecknet!

  Cocillana is da shit..men jag kan inte ta det för jag får gallkramp!

  SvaraRadera
 7. Fint vet jag inte men det representerar mig nog ganska bra just nu :o *fniss*

  Ah... :( Inge bra... :( Pest eller kolera lixom...

  SvaraRadera