tisdag 21 september 2010

Demokrati och spårning..

Börjar med det sista..spårning..Du som försöker knäcka mitt lösen på Facebook..Lägg ner den!!..säkerhet och skydd är a och o så spårning pågår!

Begrppet Demokrati:
Demokrati är ett statsvetenskapligt begrepp som syftar på några besläktade former av styrelseskick där makten i (oftast) en stat utgår från dess medborgare via allmänna och fria val, oftast av förtroendevalda parlament.Som politisk filosofi bygger demokrati på att alla medborgare har en serie fri- och rättigheter, de demokratiska fri- och rättigheterna. Det finns flera varianter av demokrati, med olika nivå på representativitet och frihet för medborgarna, till exempel direktdemokrati och representativ demokrati. 
Källa: Wikipedia

Tycker det är väldigt intressant dessa dagar att filosofera över de gamla grundvalsbegreppen demokrati, solidarietet och jämlikhet. Just idag handlar det om det ovan beskrivna.

Omsätt begreppet kring de av SD lyfta frågor som handlar om invandrare i Sverige. Jaha..vi har ju hört just SDs synpunkter vad gäller hemspråksundervisning i skolan och krav om svenskaundervisning och annat. Det är väl förmodligen de frågor som gör att mandaten bara ramlar in hos SD..så många mandat runt om i landet att de inte ens i närheten kan fylla stolarna i landstings- och kommunfullmäktige. Jag funderar över vad som hade hänt OM de etablerade partierna hade gett sin syn på de av SD lyfta frågorna..hade de viktiga mandaten kunnat plockas hem av de partier som de allra flesta brukar rösta på.
Lever vi verkligen i en demokrati när vissa frågor helt enkelt nonchaleras?..viktiga frågor..så viktiga att invandrare själva röstar på SD i ett försök att få SINA frågor belysta..frågor som handlar mångt och mycket om utanförskap!

Demokrati...??

Rubriken i morgon: Solidaritet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar