söndag 27 november 2011

Första advent 2011..

adventsljus1
God första advent på dig!

Här i Västerås har vi ett förtvivlat dåligt väder..inte ens den stora lilla greken vill gå ut.

Väntan ..har jag fått lära mig att advent betyder men när jag kollade Wiki så är betydelsen av Advent kommer av latinets adventus (Domini) som betyder (Herrens) ankomst.
Jag fortsätter nog hålla fast vid väntan jag. Här väntas det kan jag säga.

Jag väntar på att få höra hur det går med storkens leverans..väntar på ett annat besked om en nära släktings hälsa..väntar på att få ett jobb..väntar på en annan liten bebis ankomst..väntar på att snön ska komma..väntar på yngsta sonens besked om lägenhet..väntar på storvinsten i något lotteri jag inte ens deltar i..

Ja ,du ser ju vad jag väntar och väntar. Jag hatar att vänta för jag är inget bra på det. Tränar varje dag på att vara “här och nu” ..en klyscha som faktiskt har en viktig innebörd. man kan nämligen inte förändra det som varit och framtiden vet man inget om..så.. här och nu är där man ska befinna sig i tillvaron.

Jag slipper i alla fall vänta på första advent..det är idag och då behöver jag inte vänta på att få lyssna till Radiokörens julskiva! Enligt tradition ska det lyssnas till Radiokören på första advent..det ger mig känsla av stämning så här första dagen på ett nytt kyrkoår

Hittade inte Otto Olssons Advent med Radiokören på Youtube men Umeå Studentchoir kan också sjunga

Fröjda dig..det är advent”

2 kommentarer:

  1. Här i enköping regnar det också. Får försöka hitta stämningen ändå...

    SvaraRadera
  2. Jaa..man får göra så gott man kan! I går så hade jag bakning av saffransbröd på agendan. istället fick vi vaka hos svärmor som blev akut jättedålig. i dag är läget stabilt men någon lust och inspiration till att baka har inte infunnit sig :(

    Det lyser stjärnor och stakar i alla fönster iaf så man får njuta av det myset..och man lever och mår bra!

    SvaraRadera