tisdag 24 maj 2011

Återbesök hos veterinären..

FY TUSAN vad det blåser!!! Förvirrad Familjen änglatrumpet har blåst sönder och det återstår nu att se om de hämtar sigBesviken
Återbesök ja, ..Den lilla valpStawros har varit på nytt ultraljud. Den lilla prickiga valpmagen undersöktes av veterinär Eva som noggrant kollade igenom tarmröran (jag fattar verkligen inte att de kan se nåt alls på ultraljudsbilder).
Den svullnad som upptäcktes vid valpens kräk- och bajssjuka, den var kvarLedsen Veterinären kliade sig i huvudet  och hon konsulterade också sina kollegor på Djursjukhuset Strömsholm, men det går inte att veta riktigt vad felet kommer sig av. Han är ju pigg som tusan men kräktes en gång förra veckan, två gånger i går och en gång i morse. Nu ska det tas mer prover och ett nytt ultraljud ska också genomföras. Dieten fortgår till valpens förtret och ny telefonkontakt på fredag med veterinär Eva.

Det går inte att utesluta tarminvagination vilket i så fall kommer att opereras men vi får ta det om det kommer ..en sak i taget..och han är ju pigg. Så pigg att veterinären gav husse och matte förhållningsregler..”träna på att INTE bita veterinären!” ..”Träna på att titta på tänderna..ofta” ..Veterinären ordinerade också att Stavvekillen SKA vara i buren när han ska börja tränas att vara ensam hemma! En ny lag säger att i Sverige få inga hundar stängas in i bur hemma OM man inte ordinerats det av veterinär.

Varför?? ..joo han är farlig för sig självFörvånad det är hundar som tuggar på ALLT inkl sladdar!

På vägen hem slank vi in på Jula för att kolla transportbehållareLer åt valpen!

Tack så mycket Tuija för att u hörde av dig om cykelkorgRött hjärta ..den här lösningen blev den ultimata för Stawros och matte! Matte kan cykla och storhandla alldeles på egen hand och det gillar hon!!
Stwaros..den lilla greken han tycker också att han får fin transport när han måste följa med matte ut och cykla..

3 kommentarer:

  1. Vad bra att det löste sig med vagn :)

    Mindre bra när det gäller Stawros mage... :( Men vettisarna är bra idag så jag litar på att OM det skulle vara aktuellt med en op så kommer allt gå bra, precis som det gjort hittills :)

    KRAM ♥

    SvaraRadera
  2. Jaa..det blev en bra lösning..rejäl låda att åka i för han växer som tusan nu..Stawros.

    Mm..magen är ju ett kapitel.. men som du säger så är vettisarna duktiga och det kommer säkert reda ut sig..han är ju, trots magen, jättepigg och verkar inte ha ont alls..så vi avvaktar proverna nu.

    Önskar dig en fin torsdag vännen♥

    SvaraRadera