lördag 14 maj 2011

Trädgårdspyssel 2011..


Japp..då har alla inköpta sommarblommor planterats! En del annat grönt har också fått plats i små pytsar. 3 stora krukor..eller 2 krukor och 1 handfat.. har blivit härbärge för smultronplantor.

Barnen ska kunna plocka många smultron på sommaren! Plantorna har förökat sig och jag blir tokig av att ha dom i rabatten eftersom de förökar sig så väldigt..det är bättre att ha dom i krukor.

Citronmeliss..vitlök i massor.. har planterats om i krukor eftesom de också sprider sig som tusan. De förkultiverade vindorna..sockerärtorna och lite annat smått och gott har flyttat ut. Både gamla övervintrade och nyinköpta pelargoner har plockats ner i krukor och blomlådor. I blomlådorna (som alltid ser likadana ut varje år) har jag planterat röda pelargoner..marguriter..blå hänglobelia och penningblad..det blir somrigt det.

Sen var det det där med röd pelargon ..Du vet väl att du ska ha en sån på sommaren?? Världens bästa motgift för getingstick! Du blöter först en sockerbit och lägger på bettet en liten stund (mot smärtan) ..sedan tar du några röda blomblad och gnor in på bettet..det drar ut giftet och du märker inte ens att du blivit stucken!

Jaha..Min STORA fuchsiabuske har inte överlevt vintern men det lilla fuchsiaträdet har överlevt men det hade jag lite för bråttom att ta ut jag får se om det tar sig. Har fått en massa fuchsiaskott av den snälla grannen. De får dock vänta på att få komma ut ett tag till. Likaså familjen änglatrumpet..dom är lite köldkänsliga. Buskluktärtorna får också vänta på att komma ut.

Melodifestivalen får vara för min del.. sitter framför skärmen och väntar på att lillgreken ska vakna för kvällspromenad. Han sover i sin bur ute och det ser jätteskönt ut.

Många intryck har han fått när han fick följa med matte och husse till Åsby trädgård. Matte shoppade blommor så den lille valpen fick följa med husse till mini zoo som ligger bredvid. Han tyckte det var såå intressant med ankor..får ..en påfågel och kaninerna..skällde ingenting..bara voffade lite när det blev MYCKET spännande!!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

  1. Tack..önskar du kommer till oasen i sommar på en fika!!♥♥

    Kommer nya bilder vartefter det växer! Ska försöka fånga lillgreken också..det är inte så lätt för det går undan nu för den lilla valpen som lossar valppäls för fullt

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Åh, det skulle vara så mysigt att få en brejk från allt skit!

    Frågan är bara hur FK ställer sig till att jag åker iväg en sväng, vet att de inte godkänt det tidigare... :/

    KRAM ♥

    SvaraRadera
  3. Rehabilitering..borde FK ställa sig positiv till men de tänker ju inte som alla andra..SKITFK:@

    Vi får jobba på saken
    KRAM ♥

    SvaraRadera