onsdag 18 maj 2011

Barnen i Mark..

Kan inte fatta att det enklaste beslutet har tagit 1,5 år att fatta i Marks kommuns socialnämnd. Ytterligare ett exempel på att mänskligheten är på väg att tappa all empati och sunt förnuft.

“Barnens bästa ska alltid komma i första rummet” FNs Barnkonvention är ju klockren och det har väl vilken vanligt funtad människa som helst fattat att i det här fallet är et barnens bästa att få komma tillbaka till fosterhemmet dit de kom 1 månad och 1 år gamla.

Har socialnämnden i Mark sett till barnens bästa? NEJ de har som på så många andra ställen i landet sett till socialnämndens förtroendevaldas behov av att styra och ställa utifrån egna behov.

Nämnden i Marks kommun var inte heller den här gången eniga i sitt beslut att barnen ska få komma tillbaka till fosterhemmet. Anledningen enligt ordföranden som intervjuades i SVTs nyhetssändning var att de är oroliga över att föräldrarna i fosterhemmet inte ska komma överens med handläggarna i Marks kommun..MEN VAD FAN..vuxna människor!!

De omhändertagna barnen kommer att få komma hem och jag hoppas att de inte traumatiserats så mycket att skadorna går att repareras. Barnens bästa ska ALLTID komma i första rummet…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar