fredag 6 maj 2011

Bakslag i sjukstugan..

Fredag morgon och var tusan har veckan tagit vägen??

Dagen i dag verkar lovande i det avseende att vädret verkar bli fint och det gagnar en urlakad matte.

Som rubriken förtäljer så mår den lille hundvalpen sämre idag. I natt har jag varit uppe med honom ett antal gånger och han har bajsat massor av diggare (så kallas lösbajset av mitt barnbarn).

Han var ju sååå himla pigg igår em och kväll men min teori är att han helt enkelt glufsade i sig för mycket av dieten kokt ris med liiite leverpastejsdressing= en liiten gnutta bredbar leverpastej utrörd i vatten, för att sätta lite god smak på riset eftersom han inte ville äta annars.

Fick ännu ett tips av A här på bloggen att a-fil är bra för magen så det är värt att prova.

Tycker verkligen att det är svårt att “läsa” valpen och jag vet inte om jag googlar fel men jag hittar inga direkt tydliga instruktioner för hur valpar behandlas som har kräkts våldsamt och har “diggare” i mängder.

Får avvakta fm och se hur han mår ..och känner du till någon bra läsning kan du väl skicka en länk till en fruktansvärt trött matte..TACK!

5 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Kan rekommendera att du gör vätskeersättning till honom som du ger lite och ofta. Valpar blir ju uttorkad väldigt fort. Vill han inte dricka det själv så får du spruta in det i munnen på honom. Har du recept på vätskeersättning?
    Annars så är det;
    1 liter vatten
    1 msk druvsocker
    1 tesked salt

    Blanda och förvara i kylskåp max en dag.

    Sen finns det en jättebra tablett, Aptus digestion, som balanserar upp allt i magen på hunden.

    Hoppas det går över snart!

    SvaraRadera
  2. Tack så jättemycket!! Jag har precis pratat med Strömsholm och de tycker vi ska åka in med honom. Har fått i honom lite risavkok men minuten efter bara sprutar det ur honom.

    Känns bra att någon tittar på honom ifall han har ngn bakterie som måste behandlas.

    TACK SÅ JÄTTEMYCKET..dina tips är mycket värdefulla för framtida behov!
    Tack Linda!

    SvaraRadera
  3. Nej nej... :( Hoppas att det inte är allvarligt! ♥

    SvaraRadera
  4. Va jobbigt att det är så illa men bra att ni åker in. Med valpar kan det gå fort utför... =(

    Det är bara att fråga om du undrar något, har erfarenhet av (mag)sjuka hundar och min valp jag har nu har haft två svängar med kräk och diarre redan.

    Lycka till idag nu då!

    SvaraRadera
  5. Lille Greken :( Har helt missat detta...

    Hoppas veterinären kan utesluta allt allvarligt och att det bara behövs liten spruta. Vi hade 2 hundar som hade gått o slickat på saker som hundar alltid lyckas göra hur hårt man håller dem, men de hade slickat på fel ställe där det gick nått, så de blev jättesjuka och fick åka till vet bägge, de fick då vätska i spruta för de var uttorkade ju... Så det kommer nog vet ge, för de blir ju uttorkade när de kräks o har diaree... Tänker på dig Stawros <3

    Ewa ibland kan man googla sig blå utan att hitta vettig info, då kan det vara skönt att få en experts kontroll. Hellre ett vet besök för mycket så att lillabattingen kryar igen <3

    SvaraRadera