fredag 20 januari 2012

Hedersrelaterat våld..

har media på agendan den här fredagen.

I juni blir det 13 år sedan Pela Atroshi mördades och i morgon, den 21 januari, är det 10 år sedan Fadime Sahindal blev offer för den sk hedern.

ljus

Hur många flickor som drabbas och lever med hedersrelaterat våld vet vi inte..mörkertalet avslöjar inget!

Tycker den massmediala uppmärksamheten fyller en stor funktion när det gäller den här fenomenet ..vi får nämligen inte glömma bort att hedersvåld och kvinnofridskränkning pågår i vårt Sverige, hela tiden..varje dag!

I dag, den 20 januari, är det exakt 3 år sedan “mina” älskade flickor och deras mamma hotades till livet av flickornas pappa ..han jagade dem med kniv i lägenheten där flickorna nu bor tillsammans med mamman. Hål efter att pappan huggit kniven i väggen i köket och i ytterdörrens insida påminner om händelsen som sedan präglat den lilla familjens..flickorna och mamman..liv i 3 långa år.

De har levt under ständiga hot ..med oro för vad som ska hända här näst  och jag är säker på att den här årsdagen kommer upptas av flashbacks från den förfärliga händelsen.

De mardrömmar den äldsta flickan drömmer..och de drömmer hon ofta..handlar om hur pappan på olika sätt ska mörda dem och hon vaknar ofta när hon i drömmen har kniven mot strupen eller att blodet forsar från mamma.

Pappan blev aldrig dömd för händelsen. På klassiskt vis backade mamman i berättelsen vid den 3 dagar långa rättegången och flickornas videofilmade förhör ..mycket samstämmiga, trovärdiga och sanningsenliga..var helt plötsligt inget värda.

Internationella Brottsofferdagen infaller inte förens den 22 februari men jag tycker att vi den här helgen kan tänka på de flickor och kvinnor som lever i ett helvete ..de är nämligen många fler än vi vet.

Oavsett om det handlar om hedersrelaterat våld eller annat våld eller hot om våld så behöver barnen..flickorna och kvinnorna allt stöd de kan få!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar