söndag 1 januari 2012

Ris och ros..

comments


på 2012!

Gårdagen avlöpte i den höga mysfaktorns tecken. På förmiddagen promenerade vi i solen och frosten ute på Björnö. I strandkanten gjorde isen ett tappert försök att få fäste.

Vi hade ju lite funderingar på hur det skulle gå med alla smällare och fyrverkerier på den stora lilla grekens första nyårsafton. Det gick bra! Lite spänd men vid den sista kissrundan vid 21.15 så hade vi turen att träffa 3 stycken icke skotträdda hundar och det var nog pedagogiskt viktigt. Den lilla hunden fick då se att de andra inte reagerade trots att det brändes av en och annan pjäs under den för året sista kissrundan.

Det är ju förfärligt hela grejen med fyrverkerier. Dels att svenska folket bokstavligen brände upp 250 miljoner kronor igår kväll! Alla djur som LIDER och tom blir sjuka av alla visuella och extremt auditiva upplevelser. Katter får urinsten..hundar får panik och de vilda djurens reaktioner vet vi ju inte så mycket om.

Å andra sidan så kan jag tycka att det är vackert när vinterkvällshimlen lyser upp av alla fyrverkerier men det är inte värt djurens lidande och det enorma slöseriet.

Straxt efter tolvslagen gick jag ut på baksidan och tittade. Mitt bland alla regnbågens färger såg jag att det kom flygplan! Jag tänkte “Oj vad häftigt det måste vara att flyga och se detta ovanifrån”  sen tänkte jag “tusan vad flygplan som flyger just här ikväll!”
rislyktor
Inte så många som på bilden..det var därför de högtflygande rislyktorna såg ut som flygplan mot nyårshimlen. Det var alltså inte så att flygets trafikledning dirigerat om alla flighter just över Bjurhovda

5 kommentarer:

 1. Hade inga rislyktor här :( Bara såna där tråkiga bomber som bara säger BOOOM, nytta med dem lixom... :(

  God fortsättning!! ♥

  SvaraRadera
 2. Skitbomber :@

  Till nästa år startar vi motståndsrörelsen "Rislyktorna" ! och det är ju helt fantastiskt vackert och funkar lika bra här som på andra ställen i världen.

  De är vackra..de lyser och låter inget..fridfullt!

  ❤❤❤

  SvaraRadera
 3. Virre och Stina2 januari 2012 14:01

  God fortsättning till dig med! Kram

  SvaraRadera
 4. OOOOO.. vad roligt den lilla "tomtenissan" har fått ett namn ♥♥♥ ett fint namn!
  God fortsättning på Er♥♥

  SvaraRadera