söndag 11 juli 2010

Jätte..


Vacker som få!..jättevallmon sover på natten, då drar den ihop sig och blir knoppliknande. Det blommar ju en massa andra saker också och i den minsta änglatrumpeten..den blå med ytte pytte små klockor..är den första i raden av knoppar på väg att slå ut. Den har ju redan blommat ordentligt en gång medans den stod inne så det är inte säkert att den orkar blomma i samma omfattning som den brukar..vi får se.

Varmt ja!..termometern visade 41+ vid lunchen då
hade solen legat på men flyttat sig från termometern så det var säkert dryga 30 sen har det varit så resten av dagen. Sitter i förtältet och bloggar. Sidogardinerna är fördragna och de böljar behagligt i vinden..skyddar bra mot solen gör de! Vilken tur att vi inte har inglasad altan för då skulle det inte vara möjligt att vara här..neej det här är mycket bättre.

Undrar om man får skjuta skator? Det är nästan så jag skulle kunna det! Du kommer väl ihåg skogsduvorna som byggde bo i vår en? När ungarna hoppade ur boet tappade jag hakan..de var stora som kalkoner men nu är de utflugna och boet lämnades obebott. Skatorna hade förståss noterat detta och är nu i full färd med att bygga ut lite..de tänker väl skaffa sig kull nr 2 och flyttar in i våran en..skitskator..bokstavligen för i morse när jag skulle gå ut och äta frukost i det nystädade förtältet så hade de använt det som toalett..jag hatar fågelskit!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar