lördag 12 mars 2011

Cykelpremiär 2011..

Lördag och från morgonsoffan tar vi del av det globala nyhetsflödet där oron för härdsmälta i ett av japans kärnkraftsverk ökar. Nyss kom meddelandet om att en kraftig explosion hörts och rök väller ut och om det får vi nog strax veta mer.

Har i färskt minne härdsmältan i Tjernobyl i april 1986. Mellanprinsen var 6 månader och jag minns oron för vad som skulle hända och ovissheten hur olyckan skulle drabba…fy vad otäckt.

Människan leker med faror som å ena sidan är viktig för människans behov av bekvämligheter som el..å andra sidan är risken för katastrof överhängande.

Jaa..vad säger man?

Mitt egna lilla nyhetsflöde handlar om små när vardagliga, men för mig viktiga, ting!

Som rubriken förtäljer så gick startskottet för cykelsäsongen i går. Så himla mycket vårkänsla är det att göra ordning cykeln och företa den första turen..riktig frihetskänsla. Jag pumpade däcken riktigt hårda och sen var det dags att ge sig i väg. Nästa etapp i vårens inträde när det gäller cykling är när allt vintergrus kommer sopas upp.

Hmm..undrar om han kommer få plats i cykelkorgen den lilla nya familjemedlemmen..undrar om han tycker om att åka cykel?

Nu har Älsklingen beställt klippning så salongen ska precis till att öppna efter att frisören klätt på sig och tagit fram saxen.

Långkok ska iordningställas för god lunch och tvätt ska hängas.

Det viktigaste av dagens projekt är att bära in sommarens uteblommor..om det ska bli nåt. Jag borde redan ha ordnat med det men med drivor av snö att klättra över och samtidigt bära dessa fruktansvärt stora krukor så har det helt enkelt inte gått ..förens nu!

Skaffa dig en trevlig lördag och tänk på alla i Japan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar