tisdag 18 januari 2011

Reflektera..

Vad är rätt och vad är fel? Ja det kan man fundera över! Man behöver också ställa sig frågan.."Vem har tolknings-företräde?" ..och när?. Jag håller på med en sista mental slipning inför det möte jag ska närvara vid efter lunch  i dag. och devisen "If it´s to be, its´s up to me" ringer i skallen.

Det är inte alltid så lätt att förbereda sig och speciellt inte när man ska föra någon annans talan. Ska man prata i egen sak så kan man ju i förberedelsearbetet fråga sig "Vad är det jag vill?" .."är det rimligt?" och beroende på vad man kommer fram till är det bara att köra.

När man ska bevaka någon annans intresse gäller det att få med personen i diskussioner som kan uppstå och försöka läsa av vad personen vill och tycker där i "stundens hetta"

Det gäller att skaffa sig tid och se till att det som sägs processas .."Hur tänker du nu?" .."Vad menar du? ...osv och ställa kontrollfrågor på svaren så det som ska avhandlas blir fullständigt tydligt. En skriftlig sammanfattning är också bra att kräva, eller skriva själv men när man har med myndighetspersoner att göra är det bra om det hela sammananttas av myndighetspersonen. Bra att ha papper på allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar