lördag 15 januari 2011

Woodstock..

is on..så här på morgonkulan. Jo..det är morgonkula här hemma..10.26 och har alltså sovit lääänge..ovanligt länge!

Rubricerad box..eller första cdn av 6 lyssnas det till och jag måste säga att allt är inte bra men kul att höra ändå.

Vet inte riktigt vad den här dagen ska bjuda på..ff förkyld och efter information på tvn nyss om att tre olika influensastammar är igång for tanken genom huvudet.."är det månne en släng influensa jag drabbats av?"..ont i kroppen..förkyld och kraftlös..neej ingen feber. Äsch det är säker en släng av hypokondri bara och helt enkelt en vanlig bonnförkylning.

Dopamin..gåshud och beroende..Älsklingen läser högt ur dagens morgontidning om musikens effekter i ett må bra perspektiv.
Älsklingen säger sig vara beroende av musik..att lyssna, spela och framkalla diverse ljud med hjälp av olika effekter..det måste ju vara ett bra beroende. Gåshuden känner man ju igen och lite lustigt är det allt att vi får gåshud av olika saker. Älsklingen ryser när han hör ett riktigt bra "gitarrhäng" tex..jag ryser och kan bli gråtmild när jag lyssnar till något stort klassiskt verk med symfoniorkester, kör och solister men reagerar lika på en sk flagolett..dvs en  högre flöjtliknande ton på stråkinstrument, gitarr eller harpa, som åstadkoms genom att strängen berörs endast lätt på vissa punkter. Beroende på var detta sker klingar i stället för grundtonen olika övertoner till denna.

Det kan vara riktig rocknroll också och igår kväll var det Kentlåten - Utan dina andetag... man vet att det är bra när man blir berörd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar