lördag 5 februari 2011

Försäkringskasseutlösta depressioner..

Skulle länka till Tv4 nyhetssändning som gick för en liten stund sedan men den ligger inte på tv4 play än men i ett kort reportage uppmärksammades den rubricerade konsekvensen. Det finns alltså en benämning på sjukdomen Försäkringskassan orsakar genom att JAGA redan svårt sjuka människor.

En kvinna intervjuades..en förskolärare som drabbats av bröstcancer och genomgått operation samt påbörjat efterbehandling. Jag tror hon sa att EN VECKA efter operationen hade Försäkringskassan börjat ifrågasätta det läkarintyg som förskrivits.

Detta JAGANDE av kassan föranledde det nya sjukdomstillståndet "Försäkringskasseutlöst depression". Sjukdomstillståndet gjorde att hon var tvungen att avbryta den så viktiga efterbehandlingen av bortopererad cancer.

En psykolog knuten till onkologvården intervjuades och bekräftade att patienter med rubricerad diagnos har ökat den senaste tiden. VAD ÄR DET SOM HÄNDER I SVERIGE???

Som "grädde på moset" intervjuades Försäkringskassans chef och då hade jag sån adrenalinhiss så jag uppfattade inta allt han sa men han försvarade Försäkringskassans medarbetares bemötande av sjukskrivna.

UT med dig i verkligheten Chefen.. träffa sjukskrivna och lyssna på deras berättelser UT i verkligheten och träffa läkarna och lyssna på vad de har att säga

3 kommentarer:

  1. Efter att ha läst på text-TV om det här, så gäller väl inte den nya stressen för all slags sjukdom, utom endast för cancersjuka? Följande står att läsa på text-TV:

    ”Läkarkritik mot Försäkringskassan
    De nya reglerna för långtidssjukskrivning har inte anpassats för efter långa behandlingstider, vilket slår hårt mot cancersjuka.

    Läkare talar nu om en ny diagnos på cancersjuka som mår så dåligt av kontakten med Försäkringskasan att de har svårare att bli friska. Det kallas försäkringskasseutlöst depression.l
    Flera cancerläkare har nu skrivit till regeringen för att påtala problemen.”

    SvaraRadera
  2. Hej Tuija!
    Såg det men jag tror att när den "nya diagnosen" nu har uppmärksammats så kommer nya "vittnesmål" för det är många som upplever kontakten med Försäkringskassan så fruktansvärt jobbig och jag tror det handlar mer om att man från vården nu uppmärksammar patienterna som uttalar frustration över Försäkringskassan.

    Oavsett tycker jag det är fruktansvärt och en varningsklocka som ringer för det är dags att bemöta människor på ett korrekt sätt oavsett vilken myndighet eller vårdsektor man jobbar i!

    God söndag Ewa

    SvaraRadera