måndag 7 februari 2011

Pedagoger i skolan..

Följer med STORT intresse Klass 9A. Intresset för pedagogik är stort och vad man kan göra tillsammans med rätt pedagogisk ledning. För det handlar om samarbete!

Kan Du som lärare inte samarbeta med dina elever och hitta ingångsvinklar till att fånga dina elevers intresse ..då får du det svårt!

Tidigare i kväll visade Rapport inslag från lärarrummet från någon skola där programserien, Klass 9A diskuterades intensivt. Egentligen var det nog själva “påhoppet” på lärarkåren som ogillades. Kunde tydligt se hur frustrationen hos flera intervjuade lärare var påtaglig.

Tål skolan inte att synas ..vet inte om det var den exakta frågeställningen men andemeningen var den. Jodå..svarade en kvinnlig lärare men då skulle synligheten vara mer bred. Tror hon menade att serien inte gav henne rättvisa och det kan vara så att just hon är en duktig pedagog.
Jag vågar påstå att det nog finns alldeles för många trötta lärare som hänger runt omkring i landet skolor ..trötta ..så trötta!

Pedagogik handlar om samspelet mellan individ och omgivning, om villkor för lärande, kunskapsbildning och utveckling. De har ett stort, omfattande och VIKTIGT uppdrag pedagogerna och är du trött och uppgiven, hur ska du då få till det?
Förvalta och ta hand om det största förtroende man kan få att, med hjälp av pedagogikens verktyg, guida våra barn och ungdomar till kunskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar