söndag 27 februari 2011

Utan spaning, ingen aning..

Det verkar ha vänt på väderfronten..blir mildare säger väderrapporten..i hela landet..GILLAS!

Gårdagens tvättstugeprojekt inleddes aldrig till förmån för en massa trevliga besök. Kul att träffa människor!

Beteende medicin informeras om i tv 4 Nyhetsmorgon. Smärta är symptom och ibland kan inte smärtan härledas. Intressant att höra kunniga specialister på området. Hjärnan blandar ihop beteendesignaler och smärtsignaler och man får försöka utreda vad som är vad sedan behandla de olika signalerna med vad som kan komma fram är rätt behandlingsmetod.

Den kursen skulle väl alla läkare behöva i sin utbildning. HUR mycket läkemedel skrivs inte ut i onödan och det verkar vara den enda behandlingsmetod doktorerna kan. .skriva ut lite piller och hoppas på det bästa.

Smärtdoktorn på tvn menade att man kan behandla smärta med att utreda och se vad beteendet stökar till och behandla beteendet med tex KBT och behandla smärta när man ev hittat orsaken..logiskt och kanske kan minska den kemiska receptförskrivningen i brist på annat.

Jag tänker att stress och den fysiska spänning stress utlöser skapar ofta smärta. Då är det ju nödvändigt att härleda vad stressen kommer av och inte behandla symptomen med starka mediciner.

De stressutlösta smärttillstånd som mydighetskampen utlöser kanske då äntligen komma på bordet som ett problem. Nödvändigt ur ett folkhälsoperspektiv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar