måndag 28 februari 2011

Stackars Försäkringskassan..

Precis som lärarkåren är det nu också synd om de stackars Försäkringskassemedarbetarna ..de är stressade!
Det är inte alls kul att människor av kött och blod blir av med jobb men jag kan tusan inte låta bli att tänka tanken “Det är nog bra att smaka på karamellen “kunderna” få smaka på”

Aftonbladet skriver i dag om konsekvensen av de neddragningar som Kassan måste göra.
Själv har jag inga höga tankar om att kassan ska kunna serva sina “kunder” oavsett om resurserna minskar eller är orörda..de kan helt enkelt inte.

Fattar inte att regeringen inte ger myndigheterna i uppdrag..eller rättare sagt någon oberoende framtidsforskare..att se till att myndighetsuppdragen kundanpassas.

Ta tex försäkringsläkarna..varför i helvete finns det såna anställda av kassan? Alla läkare legitimeras för yrket det måste väl innebära att de kan avgöra om, när och hur länge människor ska vara sjukskrivna..det räcker väl. Ingen storebror som kontrollerar..så ta bort dom.

Förälrapenningsreglerna och andra regler som administreras är ju styrda i regeringsbeslut..klart. föräldrarna disponerar ledigheten efter eget huvud och Försäkringskassan har då endast att betala ut ersättningen och hålla koll på uttagna dagar..de behöver väl inte ha en massa människor som sitter och skriver en massa beslut om det. Bostadsbidrag kan man säkert administrera på ett mycket enklare sätt än den kassan gör.

Men som andra myndigheter sitter de fast i gamla kulturer och gömmer sig bakom lagen som iofs kan stöka till det eftersom lagrummet i vissa delar är fullkomligt otydligt och kräver massor med personal och tankeverksamhet och arbetstid att fundera över men lagtexter kan ju förtydligas.

Neej gör om hela systemet med dessa mastodontmyndigheter som Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Slöseri med skattemedel är det och för mig som “kund” så klarar jag mig utan!

2 kommentarer:

  1. http://www.vk.se/Article.jsp?article=423539

    Sjukt är ordet!

    SvaraRadera
  2. Jaa..HELT SJUKT är det! Jag Förstår inte Försäkringskassans uppdrag! Har de inte att administrera sjukförsäkringen? Man funderar över hur de tänkte och vilket lagrum de hänvisar till när den här mannen blir utan ersättning. Vem är dom till för? HUR KAN DET FÅ VARA SÅ HÄR?

    KRAM

    SvaraRadera